Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Facebook oldalunk
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
BLOG
2019.04.10 10:53

Amikor bővül a család

amikor bővül a család

 

A vérbeli bringások egész évben tekernek. Biciklivel járnak munkába, biciklis kirándulásokra járnak, és sokszor még az éves szabadságukat is szeretett járművük köré szervezik.

Nyeregbe pattannak, ha esik, ha fúj, és a negyven fokos nyári kánikulában sem cserélik le a kerékpárt egy légkondis autóra. Ennek tükrében magától értetődő, hogy akkor sem dobják sutba ezt az életformát, amikor a gyerek megszületésével gyökeres fordulatot vesz az életük. Szerencsére a manapság elérhető bringás felszerelések tárháza szinte feneketlen, a szülők szuperbiztonságos és kényelmes gyerekülések garmadája között válogathatnak, így addig sem kell lemondaniuk a tekerésről, amíg a család legifjabb tagja maga is önálló biciklista nem lesz.

Biciklis gyerekülések típusai

A piacon elérhető biciklis gyerekülések alapvetően két csoportra oszthatók: elöl és hátul rögzíthető modellekre. Az elöl rögzíthető típust a vázra kell szerelni, és általában addig használható, amíg a lurkó testsúlya 15 kg alatt van. Tény, hogy a jobb súlyeloszlásból adódóan stabilabb a bicikli, és a remek kilátás miatt a gyerkőc jobban élvezi az utat, de szeles, esős időben több kellemetlenség éri, mintha a hátunk mögött ülne. Mondjuk egy szélvédővel mérsékelhetők a gyereket érő behatások, ám egy ilyen kiegészítővel a szülő úgy érezheti, hogy nem közlekedik, hanem edz. Ebből már tudható a hátul rögzíthető ülések egyik legfőbb előnye, nevezetesen, hogy a gyerek védve van a menetszéltől. Legyen szó csomagtartóra szerelhető vagy adapteres változatról, ennek a típusnak a másik pozitívuma, hogy általában 22 kg-ig jó, vagyis hosszabb ideig használható, így a család számára csak egyszeri kiadást jelent.

Milyen a jó biciklis gyerekülés?

Ülés és ülés között számtalan különbség lehet, úgy árban, mint dizájnban, de vannak alapvető elvárások, amit minden jó minőségű terméknek hoznia kell. Mint minden kisgyerekekkel kapcsolatos termék esetében, a gyereküléssel kapcsolatban is az elsődleges és legfontosabb elvárás a biztonság. Fontos, hogy a jól záródó, a gyerek által kicsatolhatatlan biztonsági öv stabilan tartson, még akkor is, ha a kis utas menet közben elalszik. A lábak védelmét a lábtartó biztosítja, és hátsó ülések esetében pedig a kellően magas háttámla is elengedhetetlen. A biztonság természetesen mellett a kényelem is roppant fontos szempont, hiszen egy diszkomfortos ülés a gyereknek és a szülőnek egyaránt nyűg, élvezhetetlenné teszi az egyébként izgalmas utazást.

Tehát ha jön a baba, ne csak a pelenkázót meg a fürdetőkádat szerezzétek be, hanem gondoljatok az ideális biciklis gyerekülésre is!

Webáruház készítés