Facebook oldalunk
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
BLOG
2018.10.30 15:49

Futóbicikli után jöhet a gyermek kerékpár!

Futóbicikli után jöhet a gyermek kerékpár!

 

Minden gyerek életében vannak mérföldkövek, amelyek fokozatosan kitárják a világot, és új utakat nyitnak meg.

Ilyen az, amikor megteszik az első lépéseket önállóan, vagy amikor lekerül a pelus, és kétségkívül ezek közé tartozik az a pillanat is, amikor leszerelésre kerül a cangáról az oldalkerék (avagy a régi iskola szerint: a seprűnyél visszakerül a sufniba). A kismotor és a futóbicikli nagyon klassz és hasznos dolog, remekül előkészítik a terepet, de a srácok a két keréken való suhanással ízlelik meg igazán a száguldást és a szabadságot.

Mondják, hogy a bicikli a testünk kiterjesztése, egy külső váz, ami fokozza a képességeinket, és ezzel aligha lehet vitatkozni. Az agyunk irányítja, az izomerőnk hajtja, és gyermeki léptékkel mérve elképesztő száguldásra leszünk általa képesek. Ezért van az, hogy a gyerkőcök imádnak bringázni, és vigyorogva tekerik a pedált a sarokig meg vissza, akár százszor is egymás után. Aztán jó esetben a bicikli válik a fő közlekedési eszközükké. Pikkpakk beérnek vele a suliba, és aktív részesei lehetnek a biciklis kirándulásoknak.

A biciklizés pozitívumai közismertek: nem szennyezi a levegőt, jó kondiban tart, és nem utolsó sorban nagyon élvezetes. Szülőként az egyik leginkább felelősségteljes döntés, ha megszerettetjük a lurkókkal a tekerést, és a mindennapjaik részévé tesszük. A bringázó gyerekek felnőtt korukban nagyobb eséllyel pattannak majd nyeregbe, mint huppannak be a volán mögé, amivel örömet szereznek maguknak, és szívességet tesznek a környezetnek. Persze mindennek az alapja egy kényelmes és biztonságos gyermek kerékpár, de szerencsére ma már elérhető áron juthatunk hozzá jó minőségű biciklikhez.

Webáruház készítés