Facebook oldalunk
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
BLOG
2018.11.03 07:00

A városi kerékpár előnyeiről röviden

A város kerékpár előnyeiről röviden

 

Az egyik legnagyszerűbb dolog, ami egy városlakóval történhet, az, ha biciklivel közlekedik. Soroljuk az előnyöket!

Gyors. Tegyük fel, hogy nagyvárosban élsz, és 9-től 5-ig dolgozol. Hogy ez közlekedés szempontjából mit jelent, azt szükségtelen ragozni, maradjunk annyiban, hogy kész rémálom. Döbbenetes mennyiségű dugóban való tötyögéstől és idegeskedéstől kíméled meg magad, ha lehetőséged van biciklire pattanni. A tömegközlekedés üdvös dolog, de sajnos napi rendszerességgel fordul elő, hogy elakad a villamos, lerobban a busz, leszakad a trorilvezeték, és te hiába vársz a járatra. Ezzel szemben bringával folyamatos a haladás, és kisebb sebességgel is hamarabb jutsz el A-ból B-be. Kisebb városokban pedig gyakori, hogy ritkán jár a busz, ilyenkor is érdemes inkább tekerni.

Átmozgat. A városlakók jelentős része irodában dolgozik, és ülőmunkát végez. Ennél nem sok egészségtelenebb dolog létezik. A mozgásszegény életmód számos egészségügyi probléma forrása, de ha biciklivel közlekedsz, azzal jelentősen kompenzálod a mindennapi kényszeres „tétlenséget”.

Élvezetes. Mindenki ismeri az olyan szófordulatokat, mint „a mozgás öröme” vagy „ép testben ép lélek”, és ezek nem holmi üres szólamok, hanem nagy igazságokat tartalmazó kifejezések. Ha az életritmusodból adódóan nem marad időd a rendszeres sportolásra, a bringázás ésszerű alternatívát jelenthet. Ha már egyszer úgyis utazol, miért tennéd azt egy autóban vagy tömegközlekedési eszközön ülve? Inkább pattanj nyeregbe, és élvezd ki a mozgás és a suhanás nyújtotta örömöket!

Ne hezitálj tovább, válassz egy pöpec darabot városi kerékpárjaink közül, és csatlakozz a bringás társadalom vidám, környezettudatos csapatához!

Webáruház készítés