Facebook oldalunk
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Tanúsítvány
SSL Certificate
BLOG
2019.03.13 08:52

Csepel kerékpár, a nagy klasszikus

Csepel kerékpár

 

Mackó sajt, Túró Rudi, Tomi mosópor, Camping bicikli – ikonikus magyar márkanevek, amelyek derekasan kiállták az idő próbáját.

Sok-sok generáció óta részei a mindennapjainknak, és semmi jel nem utal arra, hogy unokáink nélkülözni kényszerülnek majd ezeket az örökéletűnek tűnő termékeket. Bringás bolt lévén minket természetesen a Camping bicikli hoz lázba, illetve az egész Csepel kerékpár jelenség. Aktuális blogbejegyzésünkben a patinás márkát ismerhetitek meg kicsit közelebbről.

Csepeli történelemlecke

Szaladjunk gyorsan végig a történelmen: 1928-ban a csepeli Weiss Manfréd Acél- és Fémművek belekezd a Csepel márkanévvel fémjelzett kerékpárok gyártásába. Igaz, az első Csepel biciklik még Ausztriában készültek, és itthon csak az alkatrészeket szerelték össze, de viszonylag gyorsan megvalósult az eredeti cél, azaz a hazai tömeggyártás. A szocializmusban már Csepel Vas- és Fémművek névvel bíró gyár – a köznyelvben egyszerűen Csepel Művek – szinte ontotta magából a kerékpárokat, de jelentős mértékű exportra is termelt, olyannyira, hogy egy időben hiánycikk volt Magyarországon a Csepel bicikli. A rendszerváltás után is tett egy-két kanyart az üzem (lásd: Schwinn-Csepel), de 2012 óta ismét magyar tulajdonban van, és az eredeti nevet használja.

Csepel biciklit mindenkinek!

Gyakorlatilag nincs olyan tényező, ami bárkit is kizárhatna a Csepel kerékpár tulajdonosok köréből. Van női, férfi és gyerek biciklijük, gyártanak városi és trekking kerékpárt, de mountain bike-ot és elektromos modelleket is kínálnak eladásra. Egyes darabok megmaradtak a klasszikus vonalvezetésnél, míg más termékek modernebb megjelenést képviselnek. Szóval van itt minden, mint a búcsúban, és a bringázni vágyók kedvükre válogathatnak a bőséges kínálatban: óvodás-iskolás gyerekek, lakli kamaszok, fiatal felnőttek, középkorúak és idősebbek mind-mind megtalálják a számításukat egy jóféle Csepel kerékpárban, legyen szó suliba vagy munkába járásról, hétvégi családi kirándulásról vagy akár versenyzésről.

Webáruház készítés